Duplán megbüntették a Putyin-mezzel provokáló focistát

2016.03.21 10:28
Nem csak a klubja, de az európai fociszövetség is megbüntette azt az orosz focistát, aki Vlagyimir Putyint ábrázoló mezben játszott az oroszokkal fagyos viszonyban lévő Törökországban.
 
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ötezer eurós (1,5 millió forintos) pénzbüntetéssel sújtotta a Lokomotiv Moszkva játékosát, Dmitrij Taraszovot, mert Vlagyimir Putyin orosz elnököt dicsőítő trikót viselt februárban a Fenerbahce elleni Európa Liga-meccsen. 
 
A futballista az isztambuli mérkőzés lefújása után mutatta meg a meze alatt viselt pólóját, amelyen Putyin arcképe és alatta "A legudvariasabb elnök" felirat szerepelt. Szimpátiaakcióját nem véletlenül időzítette a Fenerbahce elleni találkozóra, hiszen az orosz-török diplomáciai kapcsolatok jelentősen megromlottak, mivel a török légierő tavaly novemberben lelőtt egy orosz vadászrepülőgépet.
 
A 28 éves középpályást a Lokomotiv 300 ezer euróra (93 millió forintra) büntette az esetet követően, egyúttal jelezte, amennyiben az UEFA a klubot is szankcionálja, úgy az összeget Taraszovra hárítja. 
 
"Ő az én elnököm. Tisztelem őt és úgy döntöttem, megmutatom, hogy kész vagyok ezt bárhol kifejezni. A pólómra felírtam mindent, amit el akartam mondani" - nyilatkozta Taraszov a 16 közé jutásért zajló párharc első meccsének elvesztése (2-0) után. A párharcot végül a Fenerbahce nyerte 3-1-es összesítéssel, ugyanis a visszavágón 1-1-es döntetlent játszott Moszkvában. A török csapatot a Braga búcsúztatta a nyolcaddöntőben.
 
forrás: www.hvg.hu

Elérhetőség

Pólóközpont Alfa Kőérberki Office, 1112 Budapest, Repülőtéri út 2. IV. em. +36-20-388-7010 info@polokozpont.hu