D&G kollekció újdonságai

2015.05.26 10:44
Egy igazán profi cikk a D&G kollekciójáról, Szabó Adrienn tollából. Olvassátok!
 
" Azon szerencsések közé sorolhatjuk magunkat, akik idén is betekintést nyertek a D&G páratlan világába. A vidám, fiatalos, friss, üde színek és formák elhoznak nekünk egy kis szeletet egy földi paradicsomból. A virágos minták, a tavaszi pezsdítő színek és a pasztelles lágyabb árnyalatok gyönyörködtetik idén tavasszal a szemünket. De, akkor most valósággal kezdődjön ez a gyönyörködtetés, ne csak beszéljünk róla, íme a kollekció!
 
FÉRFI KOLLEKCIÓ
 
A férfiakkal kezdeném, hogy beindítsam a kis nyíló virágainkat – a hölgyeket – egy tökéletes, páros trendtúrára ebben a tavaszi kertben.
 
Elsőnek vegyük az elegánsabb formát, majd szépen lassan lelazulunk. Alapdarabnak számít a fehér ing, melyen a fekete gombok tökéletes kontrasztot alakítanak ki, ezzel növelve az eleganciát és a finom úrias megjelenést. A rövid ujjú ingeket pedig, v kivágású rövid ujjú kardigánokkal kombinálták. Színvilágát tekintve finom, pasztelles árnyalatok jellemzik ezt a családot. Az orgonalila, a halványkék a legdominánsabb. Az ingeken a kar vonalát több esetben kiemelték csíkozással, valamint a gombsort és a nyakrészt is ilyen módon díszítették. Tovább színesítették a kollekciót pár olyan darabbal melynek gallérja és mandzsettája fehér, így azok egy sokkal fiatalosabb de mégis komoly formát öltöttek. A mellényeket idén sem vetették el, továbbra is a zakó alá befér egy mellény. Aki pedig még az ing-mellény-zakó trióban is fázna, annak egy beige színű ballonkabát segíthet a baján. Persze a gallért tessék felhajtani, és ha szakad az eső, fúj a szél és mindenütt szürke felhők vannak is a D&G napszemüveg is kell a tökéletes megjelenés eléréséhez!
 
Jó, most már térjünk át a hétköznapi darabokra, irány a nyár. Az éjszakai kocsikázások, a séták a szmognevelte fás parkokban és a tengerparti vad focizások a homokban. Egy finom átmenetet képez pár darab az elegáns és az utcai viselet darabjai közt. Az ingeket vékony nyakkendőkkel és bőrdzsekikkel tették sportosabbá. Talán nem fog senki megkövezni, ha rámondom, hogy a smart stílust követik ezek az összeállítások. Ez után jönnek a printes pólók, amelyek legnagyobb meglepetésemre férfiakat mintáznak. A tavalyi páratlan modellek után ez elég érdekesen hat, de nem mondtam, hogy nem jó. De vissza a lényeghez! Az elmúlt 10 évben rendszeresen visszaköszön több luxusmárkánál a póló-ing páros, de nem a megszokott formában – ing alá póló – hanem a pólóra vesznek kerek nyakú inget. Ebben a kollekciós családban főleg a fekete és fehér alapszínekkel találkozhatunk, amit néha feldobnak egy kis olajzölddel. A farmereket koptatásokkal, szaggatásokkal és foltozásokkal vadították meg.
 
Jön egy kis szín, élet, vidámság, üdeség! Almazöld, a már említett orgonalila és a halvénykék játsszák a főszerepet. Legyen az nadrág, vagy ing a lényeg, hogy színes legyen, persze a megszokott fehér és a farmer színek is megmaradtak. A nadrágokat hosszú és capri fazonban kínálják, mind a két esetben az alja fel van hajtva a daraboknak. A visszahajtás színe pedig tovább fokozva a játékot a színekkel, enyhén eltér a nadrág alapszínétől. A legnagyobb kontraszt a kék nadrágnál van, melynek a felhajtása fehér színű. A nyárias feelingen az anyagokon túl a viselési mód dobott; az ingek lightosan kigombolva, a nadrágba betűrve, egy carshoeval vagy egy vászoncipővel tökéletes összeállítást kapunk.
 
Most kicsit beszürkülünk, de nem leszünk sima mezei egerek, még csak véletlen sem, ugyanis a színvilágra utaltam, nem a túlzott egyszerűségre és a konzervativizmusra. A halvány szürkétől kezdve az erős grafitos árnyalatig minden megtalálható, kis világosságot csempészve a képbe a fehérrel. Ilyen dara például a fehér, nagy zsebes nadrág is; ha már a nadrágoknál tartunk, itt is jellemző a visszahajtás, mely ez esetben csíkozott. A vagány, sportosabb darabokat zipzározások díszítik. A koszos-szürke árnyalatú darabokat ajánlom azoknak a férfiaknak, akik még egy túra során is jól akarnak kinézi, de véletlen se tudnak vigyázni a ruhájukra.
 
Ha már a túránál és a terepnél járok, itt hoznám fel a nagyvárosi D&G katonákat. A nagydumások kollekciója, hogy éppen az erdőben kommandóztál, vagy a sivatagon át jöttél egy kis kerülővel és késtél a randiról, én rád bízom, egy biztos minden darabról árad a kemény bevetésről érkezett férfi hatása. Ahogy a Destiny’s Child három dívája, úgy minden nő keresi a saját katonáját, a tavaszi kollekcióban mászkáló férfiakban pedig meg is találhatja akár. A batikolt hatású és nap-fakította darabok zöldes, khakis, barnás színvilága teljesen ebbe a világba illik bele. A kötött darabokat sem tervezték basicre, belevittek pár csavart formát, ezekre a darabokra főleg a v nyakmegoldás jellemző.
 
A levélmintás ingek nálam minden nyáron nyernek. A dresscode egy kellemes belvárosi sétához: egy levél vagy virágmintás laza ing – persze csak és kizárólag D&G – egy fehér vászonnadrág, egy cipő vagy papucs, napszemüveg. A recept adott a sikerhez, már csak rajtatok múlik. A virág és levélminták mellett megjelenik a férfi kollekcióban a csíkozás, melyet inkább díszítésként alkalmaznak, de nagyon feldobja a nadrágokat, ingeket.
 
A sport kollekció pólóin a print fő témája a vadállatok. A fehér tigris és a zebra így került a középpontba. A grafikai munkáról nekem leginkább a hatalmas falra függeszthető kínai legyezők jutnak eszembe, ahogy az állatok körül az alapot megfűszerezték pár élénk színnel. Némelyik darab olyan hatást kelt, mintha rosszul teregettük volna ki és a nap megszívta volna, de még így is tökéletesek. Ami elsőre szemet szúrt a képen, az a kilógó zokni volt minden esetben, de ha ez a divat, akkor félre a bokazoknival, mindenki mutassa meg a hófehér sportzokniját, főleg, ha D&G. A nacikat buggyosították pár húzással, gumírozással, nehogy már egyszerű alap darabokban sportoljanak a márka kedvelői. A kapucnit idén is támogatták minden mennyiségben, csak úgy mint a finomabb, elegáns anyagokat. A fényes fekete és szürke anyagok így kerültek képbe.
 
Most, hogy kiöltözködtük magunkat és így a végére a sport is meg volt, pihenhettek őszig, amikor is jövök a friss kollekcióval!"
 
forrás: www.trendmagazin.hu

Elérhetőség

Pólóközpont Alfa Kőérberki Office, 1112 Budapest, Repülőtéri út 2. IV. em. +36-20-388-7010 info@polokozpont.hu